Wat is een KOMO productcertificaat?

Bij het beantwoorden van de vraag "Wat is een KOMO certificaat?" moeten we in het bijzonder aandacht besteden aan het KOMO productcertificaat. Erkend en hoog aangeschreven in de bouw- en infrasector, kiezen fabrikanten wereldwijd voor het KOMO productcertificaat. En dat heeft een reden: een KOMO productcertificaat biedt een onafhankelijke, objectieve garantie van kwaliteit.

In de context van het KOMO productcertificaat zorgt SKG-IKOB, een geaccrediteerde certificatie-instelling, ervoor dat de productie van producten onder toezicht staat. Deskundigen van deze instelling bewaken niet alleen de kwaliteit van de producten, maar kijken ook nauwlettend naar de processen binnen het bedrijf. Dit betekent dat elk KOMO attest met productcertificaat een bewijs is van grondige kwaliteitscontrole, van productie tot eindproduct.

SKG-IKOB controleert of de producten voldoen aan de eisen die gesteld worden in de bouwregelgeving. De controle houdt echter niet op bij het simpelweg naleven van de regels. SKG-IKOB beoordeelt ook of de producten geschikt zijn voor het bouwwerk waarin zij worden toegepast en of ze worden geproduceerd zoals beschreven in het bijbehorende procescertificaat.

De Voordelen van KOMO Productcertificaten voor Bouw en Infra

KOMO productcertificaten bieden talrijke voordelen, met name voor de bouw en infra. Het grootste voordeel is de zekerheid die het biedt. Met een KOMO-gecertificeerd product hoeft de afnemer niet meer zelf te controleren of het product aan de gevraagde eisen voldoet. Hierdoor wordt het aankoopproces aanzienlijk vereenvoudigd en versneld.

Een KOMO productcertificaat houdt ook in dat er voortdurend toezicht is op uw product, het productieproces en de seriële productie. Dit garandeert de kwaliteit van het product, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Het is hét bewijs van beloofde kwaliteit.

Een KOMO productcertificaat is dus niet zomaar een certificaat. Het is een bewijs van kwaliteit, een teken van betrouwbaarheid en een garantie voor de toekomst. Heeft u vragen over een KOMO productcertificaat of wilt u meer weten over hoe een KOMO attest waarde kan toevoegen aan uw projecten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

FAQs KOMO productcertificaat

Hoe krijg je een KOMO Productcertificaat?

Een KOMO productcertificaat kan verkregen worden door uw producten of processen te laten controleren door een onafhankelijke en geaccrediteerde certificatie-instelling, zoals SKG-IKOB. Deze controleert of uw product aan de bouwregelgeving voldoet.

Waar staat de afkorting KOMO voor?

KOMO staat voor Kwaliteitsverklaringen Onderhoud en Milieu in de bouw. Het is een keurmerk dat de kwaliteit van producten, realisatieprocessen en diensten in de bouw- en infrasector waarborgt.

Is een KOMO Productcertificaat verplicht?

Hoewel een KOMO productcertificaat niet wettelijk verplicht is, kan het wel verplicht worden gesteld in bestekken en bouwvoorschriften van bepaalde projecten. Het biedt een extra garantie op de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw producten en processen.