Over SKG-IKOB

SKG-IKOB is ontstaan uit de fusie van SKG en IKOB-BKB, twee bedrijven met jarenlange expertise in onderzoek en certificatie. Met deze krachtenbundeling zijn wij dé Nederlandse certificatie-instelling geworden voor de bouw- en vastgoedsector. Wij zijn een innovatieve toonaangevende speler in de markt met gezonde ambities. U kunt altijd rekenen op onze persoonlijke aandacht en oprechte interesse!

Lees verder

Onze accreditaties en aanwijzingen

SKG-IKOB test en beoordeelt uw ontwerpen, producten, processen en systemen. Bij een goed resultaat ontvangt u van ons een rapport, attest of certificaat. Het geeft onze beoordeling waarde en maakt hem bruikbaar en betrouwbaar. Dat heeft betekenis omdat wij zelf ook op onze competenties worden beoordeeld. SKG-IKOB wordt getoetst door de Raad voor Accreditatie, wij zijn aangewezen als Notified Body (NoBo 0960).

Lees verder

Onafhankelijkheidscommissie

Als geaccrediteerde certificatie-instelling staat onpartijdigheid bij ons hoog in het vaandel. De Raad voor Accreditatie ziet erop toe dat dit goed functioneert. Wij maken zelf een inventarisatie van de mogelijke bedreigingen van de onpartijdigheid en houden deze actueel. Een onafhankelijkheidscommissie beoordeelt ons hier minimaal jaarlijks op. 

Lees verder

Colleges van Deskundigen

Wij beheren Beoordelingsrichtlijnen (BRL) voor producten en bouwgerelateerde onderwerpen zoals kwaliteitsborging. Het ontwikkelen en bewaken van BRL’en en specifieke kwaliteitseisen is het werk van ervaren experts, die hun sporen in hun branche en vakgebied hebben verdiend. Bij SKG-IKOB zijn zij vertegenwoordigd in Colleges van Deskundigen.

Lees verder

Milieu en duurzaamheid

Een sterke reductie van CO2 en energiezuinig bouwen en renoveren; we zijn er samen verantwoordelijk voor. SKG-IKOB ondersteunt uw verantwoordelijkheid voor milieu en duurzaamheid door metingen en testen uit te voeren en producten, systemen en processen te certificeren. Zo maakt u aantoonbaar welke bijdrage u levert aan een beter milieu en een duurzame toekomst. Onder Wat we doen vindt u alle informatie waarmee en hoe wij u ondersteunen.