Over SKG-IKOB

SKG-IKOB is ontstaan uit de fusie van SKG en IKOB-BKB, twee bedrijven met jarenlange expertise in onderzoek en certificatie. Met deze krachtenbundeling zijn wij dé Nederlandse certificatie-instelling geworden voor de bouw- en vastgoedsector. Wij zijn een innovatieve toonaangevende speler in de markt met gezonde ambities. U kunt altijd rekenen op onze persoonlijke aandacht en oprechte interesse!

Onze missie

De kracht van SKG-IKOB is dat we de toetsing, controle en certificering voor de gehele bouw- en vastgoedsector onder één dak aanbieden. De waarde die wij aan uw producten, processen en systemen toevoegen is getoetste zekerheid.

Onze drijfveer is de prestaties en de veiligheid van organisaties, processen en producten voor de gehele gebouwschil duurzaam te borgen. Zodat de markt en de maatschappij erop kunnen bouwen en vertrouwen.

Zo werken wij

Onze ruim 60 medewerkers zijn inhoudelijk gepassioneerde experts die iedere dag het beste uit zichzelf halen. Zij dragen er graag aan bij aan u de kwaliteit en veiligheid te laten aantonen van wat en hoe u produceert, levert en werkt. Onze mensen zijn deskundig en innovatief en werken transparant. Dat doen wij vanuit ons eigen kantoor en laboratorium, of bij u op kantoor of projectlocatie. Waar toegestaan zijn onze systemen en processen op het nieuwe werken ingesteld. Toezichthouder Raad voor Accreditatie heeft veel werkzaamheden goedgekeurd die op afstand (online) kunnen worden uitgevoerd.

Wij werken veel samen

SKG-IKOB zit aan tafel bij uiteenlopende bedrijven en organisaties die bijdragen aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Dat maakt ons uitstekend op de hoogte van de actualiteiten en issues, nu en in de toekomst. We spelen er dagelijks met ambitie en visie op in. 

Gezien onze jarenlange ervaring en positie in de bouw- en vastgoedmarkt werken branche- en toonaangevende organisaties zoals TNO, NEN en KOMO graag met ons samen. Onze stem telt en wordt gehoord.  

Vanwege onze expertise en onafhankelijke positie voor testen en certificatie vertrouwen brancheorganisaties ook de ontwikkeling en controle van hun eigen keurmerken graag aan ons toe.

Deze bedrijven maken deel uit van onze holding 

Wil jij bij ons werken?

Wil jij meehelpen de kwaliteit van bouwend Nederland te bewaken en verbeteren? Dan zit je goed bij SKG-IKOB en hebben wij je veel te bieden. Onze mensen hebben uitdagende banen waarin ze zich kunnen ontwikkelen en ontplooien in een prettige en informele werksfeer. Bij ons tellen gestructureerd en nauwkeurig werken, en integriteit meer dan gemiddeld. Logisch natuurlijk, met ons portfolio. Zie jij jezelf werken bij een toonaangevende speler in de bouw- en vastgoedsector? Houd onze vacatures in de gaten op de website of Linkedin. We komen graag met je in contact!