Wat houdt de BRL 5019 in, Kwaliteitsborging voor het bouwen?

Met de Wet Kwaliteitsborging voor bouwen (Wkb) controleren onafhankelijke kwaliteitsborgers het bouwwerk op wettelijke eisen.


De brl 5019 - Kwaliteitsborging voor bouwen vormt de basis waarop organisaties zich door SKG-IKOB kunnen certificeren. Deze BRL5019 is een belangrijk onderdeel van het KOMO Instrument Kwaliteitsborging (KIK). Dit is een instrumentaanbieder waarmee de kwaliteitsborger in staat wordt gesteld om nieuwbouwprojecten te controleren op het voldoen aan Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl), mogelijk aanwezige risico's bij het bouwen en het uiteindelijk vaststellen van de bouwkwaliteit.

Bent u kwaliteitsborger? Dan gaat u volgens de Wkb controleren of de bouwer volgens de omgevingsvergunning de activiteit bouwen goed uitvoert. Dit doet u onder andere door op gestructureerde wijze tijdens de uitvoering toezicht te houden.
Bij oplevering van het project ontvangt de opdrachtgever de getekende eindverklaring dat het bouwwerk voldoet aan het Bbl. Dit verzekert de opdrachtgever ervan dat het bouwwerk voldoet aan de eisen (Bbl) die gesteld zijn aan het bouwwerk.

Wilt u ook als kwaliteitsborger aan de slag? Neem contact op met de heer A. Boele, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of vraag hier een voorstel aan om gecertificeerd te worden met de BRL5019.