BRL 5019 Certificaat: Kwaliteitsborging voor het Bouwen & Kwaliteitshandboek

Bent u op zoek naar informatie over de BRL 5019 certificering en kwaliteitsborging? Bij SKG IKOB zijn we experts in het helpen van bedrijven om deze prestigieuze certificering te behalen. In deze gids, zullen we u door alles wat u moet weten over de BRL 5019 certificering leiden, inclusief het certificeringstraject en de werkwijze.

Wat is BRL 5019?

Een certificatie met de BRL5019 is een belangrijke certificering voor kwaliteitsborging in de bouwsector. Deze certificering:

  • Garandeert dat bouwprojecten voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid volgens het bouwbesluit.
  • Toont aan dat uw bedrijf zich inzet voor kwaliteit, veiligheid en het kwaliteitssysteem.
  • Kan leiden tot een verbeterde reputatie en meer zakelijke kansen.
  • Kan helpen om te voldoen aan de wet kwaliteitsborging voor het bouwen en andere wettelijke eisen en normen in de bouwsector.

Het Kwaliteitshandboek en de BRL 5019 Certificering

Het proces om een BRL 5019 certificering te behalen kan complex zijn, maar bij SKG IKOB, maken we het eenvoudig. Ons team van kwaliteitsborgers zal u begeleiden door elk stap van het proces, van aanmelden tot de uiteindelijke certificering. Hierbij wordt uw handboek en kwaliteitshandboek grondig getoetst en beoordeeld.

Ons Certificeringsproces voor Kwaliteitsborging voor het Bouwen

Ons certificeringsproces omvat:

  • Een grondige evaluatie van uw huidige bouwpraktijken en procedures.
  • Gedetailleerde feedback en aanbevelingen om eventuele tekortkomingen aan te pakken.
  • Controles en begeleiding door elk stap van het certificeringsproces.

Neem contact op voor uw BRL 5019 Certificatie

SKG-IKOB kan personen en organisaties kwalificeren om een rol te spelen in de WKB. Wij doen dit via de BRL5019, de BRL die aan de basis heeft gestaan voor de WKB. Wanneer u gecertificeerd voor bent voor de BRL 5019, voor alle dan wel voor de één of meerdere scopes, kunt u deel gaan nemen aan het stelsel van de Wet Kwaliteitsborging Nieuwbouw.

Bent U gecertificeerd voor de scopes op basis waarvan u als Kwaliteitsborger (WKB) mag optreden, dan dient u via een erkend Instrument Aanbieder toegelaten te worden tot het stelsel van de WKB. Instrumentaanbieder KIK (Komo Instrument voor Kwaliteitsborging) accepteert een certificaat op basis van de BRL5019.

Wil u meer informatie over de BRL5019 en de mogelijkheden om gekwalificeerd te worden voor uw rol in de WKB, of wenst u een actualisatie van een eerder door u opgevraagde offerte neem dan contact op met de heer A. Boele, telefonisch bereikbaar via 088 244 01 00 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilt u ook een voorstel ontvangen om als gecertificeerd borger aan de slag te gaan? Klik op "offerte aanvragen"!

FAQs BRL 5019 en Normen in de Bouwsector

Wat betekent BRL 5019?

BRL 5019 is een certificering die garandeert dat bouwprojecten voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid. Het is een belangrijke erkenning in de bouwsector.

Waarom zou ik een BRL 5019-certificering moeten behalen?

Het behalen van de BRL 5019-certificering toont de inzet van uw bedrijf voor kwaliteit en veiligheid. Het kan uw reputatie verbeteren, nieuwe zakelijke kansen openen en u helpen voldoen aan wettelijke voorschriften en normen in de bouwsector.

Hoe kan ik de BRL 5019-certificering behalen?

Het proces om de BRL 5019-certificering te behalen kan complex zijn, maar SKG IKOB kan u helpen. Ons team van experts zal u begeleiden door elke stap van het proces, van de initiële evaluatie van uw bouwpraktijken tot de uiteindelijke certificering.

Wat zijn de kosten voor het behalen van de BRL 5019-certificering?

De kosten voor het behalen van de BRL 5019-certificering kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en complexiteit van uw bouwproject. Neem voor een nauwkeurige offerte contact op met ons team van experts.

Hoe lang duurt het om de BRL 5019-certificering te behalen?

De tijd die nodig is om de BRL 5019-certificering te behalen, kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en complexiteit van uw bouwproject. Ons team streeft er echter naar om het proces zo efficiënt mogelijk te maken.

Wat gebeurt er nadat ik de BRL 5019-certificering heb behaald?

Zodra u de BRL 5019-certificering heeft behaald, kunt u uw inzet voor kwaliteit en veiligheid in de bouwsector aantonen. Dit kan leiden tot een betere reputatie, meer zakelijke kansen en naleving van wettelijke voorschriften en normen in de bouwsector.

Beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-Procescertificaat voor Kwaliteitsborging voor het Bouwen d.d. 31-08-2019, inclusief wijzigingsblad d.d. 14-03-2023.

Download PDF