Initiële type testen voor CE-markering

CE-markering geeft aan dat het product aan bepaalde Europese richtlijnen voldoet en aan de hand van deze richtlijnen is getest. De ITT wijst uit welke prestaties uw product haalt.

Wel of niet verplicht

Voor veel bouwproducten is CE-markering al verplicht. U kunt controleren of CE-markering voor uw product nodig is op de website van de NANDO. Op deze website zijn alle geharmoniseerde productnormen voor bouwproducten gepubliceerd.

De test

Om voor CE-markering in aanmerking te komen, worden de eigenschappen van uw product eenmalig vastgesteld door een prototypetest. Dit is de ITT. De producten worden getest op aspecten die betrekking hebben op veiligheid, gezondheid en milieu.

Certificatie

Afhankelijk van de productnorm dient uw bedrijf gecertificeerd te worden voordat u de producten met CE-markering op de markt mag brengen. Hiervoor is meestal, na het uitvoeren van de benodigde ITT's, een beoordeling van uw Factory Production Control (FPC) systeem noodzakelijk.

SKG-IKOB is ‘Notified Body’

In verband met deskundigheid en objectiviteit mogen deze ITT’s ofwel beproevingsrapporten en FPC-controles alleen worden uitgevoerd door officieel erkende testinstituten. SKG-IKOB is een door de Europese Commissie erkende ‘Notified Body’ (NoBo 0960).


Wilt u uw product laten testen of uw bedrijf laten certificeren voor CE-markering? Neemt u dan contact op met ons op via 088-2440100 of via ons contactformulier.

SKG-IKOB CERTIFICATIE

T 088-2440100
info@skgikob.nl

Bezoekadres
Poppenbouwing 56
4191 NZ Geldermalsen

Postadres
Postbus 202
4190 CE Geldermalsen

Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn


Partners