Testen van steenstrips

De BRL 1330-1 “Lijm voor toepassing in systemen voor gevelafwerking met strips” is gereed. SKG-IKOB heeft al jaren ervaring met het testen van dit soort systemen. Tijdens de testen op proefpanelen en zelfs hele wanden wordt het lijmsysteem bestaand uit strip, lijm en ondergrond blootgesteld aan extreme klimaatwisselingen. Denk hierbij aan verwarmen tot 80 °C en vriezen tot -20 °C waarbij de gevel ook nog eens regelmatig beregent wordt. Ook aansluitingen aan kozijnen en hoekstenen worden in de testen meegenomen. Deze onderzoeken zijn de input voor het KOMO-attest-met-productcertificaat “lijm voor toepassing in systemen voor gevelafwerking met strips”, dat het vertrouwen waarborgt dat de geteste systemen voldoen aan de actuele wet- en regelgeving.

Samen met het procescertificaat voor zowel prefab als in-situ vervaardiging wordt de kwaliteit in de keten van producent tot uitvoering geborgd.

Meer weten over certificering en testen van het verlijmen van steenstrips?

Neem contact op met:
Erik Kampman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Astrid Michelson: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2023 08 28 Testen steenstrips 2

2023 08 28 Testen steenstrips