Met remote audit permanent voldoen aan eisen certificaat

In deze veranderde tijden van contact op afstand lijkt het misschien lastig om aan kwaliteitscontroles en -onderzoeken te voldoen. Met een remote audit kan SKG-IKOB de geldigheid van een kwaliteitsverklaring veiligstellen zodat u permanent aan de eisen van uw certificaat voldoet. 

Wij kunnen vrijwel alle soorten audits op afstand uitvoeren. Van toelatingsonderzoek, jaarlijkse controles, hercertificering en uitbreidingsaudits, tot de controle van de corrigerende maatregelen die zijn doorgevoerd. Dat stelt gerust in onzekere tijden.

Een remote audit is de oplossing als een audit of controle op locatie niet mogelijk is, bijvoorbeeld door ontwikkelingen in de maatschappij, de markt of bij een individuele certificaathouder. Zo is de geldigheid van kwaliteitsverklaringen permanent te waarborgen. Wanneer audits en controles voor certificering op locatie niet kan plaatsvinden, kan SKG-IKOB de audit of delen ervan op afstand uitvoeren.

De meeste kantoor-audits kunnen volledig op afstand plaatsvinden. Dat geldt eveneens voor delen van het onderzoek die in de fabriek, werkplaats of op projectlocatie worden uitgevoerd. Ook de afronding van eventuele geconstateerde afwijkingen kan op afstand worden beoordeeld. 

Remote audit een blijvertje

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor uw kwaliteitsverklaringen. U wilt er op ieder moment op vertrouwen dat u eraan voldoet. Daarom hebben we grote vaart gezet achter het auditen op afstand in deze tijden van thuiswerken en contact op afstand. Een remote audit kan een zeer efficiënte oplossing zijn om remote audits uit te voeren, maar het is een behoorlijk intensief proces, voor beide partijen. Voor een succesvol proces moeten de deelnemers goed voorbereid zijn. Vanwege de efficiëntie van een remote audit verwachten wij dat auditen op afstand ook na de corona-crisis een blijvertje is. Hier leest u hoe wij onze werkwijze hebben aangepast aan de tijdelijke overheidsmaatregelen om het het coronavirus onder controle te krijgen. 

Nieuwe brochure remote audit

In de brochure Remote audit geven we toelichting op de toepassing en reikwijdte van remote auditing, leest u over gebruik van geschikte tools en krijgt u praktische tips voor remote audits, op technisch, inhoudelijk en contactueel vlak. U download de brochure hier.

Deze brochure is ook beschikbaar in het Engels en Duits. U downloadt ze hier.

Meer informatie

Permanent kunnen voldoen aan de eisen van uw certificaat? Kijk dan dit filmpje en lees de brochure.