Meer certificeringscapaciteit voor Gasketelwet!

De beperkte capaciteit bij de certificatie-instellingen heeft een rol gespeeld bij het besluit van de minister om de invoering van de Gasketelwet uit te stellen tot 1 april 2023. Er zijn onvoldoende bedrijven gecertificeerd om per 1 januari 2023 de certificering wettelijk te verplichten, schrijft Hugo de Jonge van Wonen in een brief aan de Tweede Kamer.

 

 

Inmiddels is SKG-IKOB Certificatie B.V. door de overheid (TloKB) aangewezen als instelling om te certificeren op brl 6000-25. Hierdoor is meer capaciteit beschikbaar gekomen voor de installatie-sector om de certificering op tijd geregeld te hebben. De BRL 6000-25 is van toepassing voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren aan verbrandingstoestellen met een vermogen tot 100 kW. Zoals het uitvoeren van werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen en verbrandingslichttoevoervoorzieningen of rookgasafvoervoorzieningen.


Ruim 50 jaar ervaring

SKG-IKOB Certificatie heeft met zo’n 50 jaar ervaring zijn sporen verdiend in certificering van de bouw en gebouwde omgeving. ‘’Met certificatie op basis van BRL 6000-25 richten wij ons nu ook op de installatie-sector. Uiteraard reikt onze ambitie verder dan alleen BRL 6000-25 en willen wij in de installatie-sector het dienstenpakket verder verbreden”, zegt directeur Bastiaan Benz, namens SKG-IKOB.

Een nieuwe certificatie-aanbieder in de installatiesector zorgt niet alleen voor meer keuze voor de installateurs, dit draagt ook concreet bij aan het oplossen van de knelpunten in certificatie-capaciteit met betrekking tot de Gasketelwet en de deadline van 1 april 2023. Ondanks het uitstel en de extra certificatie-capaciteit heeft de sector slechts vijf maanden de tijd om voorbereid te zijn op de Gasketelwet! Wacht niet te lang en onderneem op tijd actie is daarom het devies.


Neem voor meer informatie contact op met Ard van de Meeberg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..