Gecertificeerd kwaliteitsborger zijn voor deelname aan de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen! Laat u certificeren door SKG-IKOB!

Per 1 januari 2024 gaat de WKB in, ook wel kortweg de Wet kwaliteitsborging genoemd. Deze wet verplaatst de toetsing aan de bouwtechnische eisen van een bouwwerk van de gemeente naar een onafhankelijke partij, de zogenoemde kwaliteitsborger.

Om als een erkende kwaliteitsborger aan de slag te gaan is het nodig om gecertificeerd te zijn. De kwaliteitsborger moet hiervoor ook gebruik maken van een erkend instrument, zoals bijvoorbeeld het KOMO Instrument Kwaliteitsborging (KIK). Met het certificaat brl 5019 Kwaliteitsborging voor het bouwen van SKG-IKOB kunnen personen en bedrijven zich registreren als een erkende kwaliteitsborger.

2023-11-06_WKB.jpg

Als u gecertificeerd bent op basis van de brl 5019 (voor één of meerdere scopes) kunt u dus deelnemen aan het stelsel van de WKB. Erkend instrumentaanbieder KIK (Komo Instrument voor Kwaliteitsborging) accepteert een certificaat van SKG-IKOB op basis van de BRL 5019.

Wilt u ook een voorstel ontvangen om als gecertificeerd borger aan de slag te gaan?
Klik hier om uw aanvraag te starten!


Meer weten?

2023 11 06 ABOWilt u meer weten over de WKB & BRL5019 en over de mogelijkheden om uw certificatie te organiseren. Neem hiervoor gerust contact met Alexander Boele (telefonisch via 088-2440100 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Alexander is de coördinator voor de BRL5019 bij SKG-IKOB. Hij kan u meer vertellen over een certificering als kwaliteitsborger.