Akkoord voor Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen

SKG-IKOB en SKW Certificatie zijn al 20 jaar betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe bouwstelsel. Zo ontwikkelden zij in opdracht van VROM de brl 5019 ‘Toetsing van Bouwplannen aan het Bouwbesluit’ en de BRL 5006 ‘Toezicht op de Bouw’. Om perfect in te spelen op het nieuwe stelsel zijn beide BRL-en geïntegreerd tot de BRL 5019 Nieuwe stijl. 

Akkoord voor Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen

Op 14 mei jl. is de Eerste Kamer der Staten Generaal akkoord gegaan met de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB). De ingangsdatum is vooralsnog 1 januari 2021. De WKB heeft grote gevolgen voor alle partijen in de bouw. De aansprakelijkheid van bouwers verandert. Er komen onafhankelijke Kwaliteitsborgers die een groot deel van de taken van de gemeente overnemen om toe te zien dat het bouwwerk voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit, hoofdstuk 2 tot en met 6. Tevens vindt er een verschuiving plaats van toetsing vooraf naar toetsing in de praktijk. Dat betekent dat men niet toetst wat er gebouwd wordt (bouwvergunning), maar men toetst tijdens de bouw. Bij oplevering van het bouwwerk geeft de kwaliteitsborger een verklaring af dat het bouwwerk voldoet aan het bouwbesluit. Zonder deze verklaring mag een bouwwerk niet in gebruik worden genomen en moet de gemeente per omgaande gaan handhaven. 

Bijeenkomsten uitleg Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen

Met de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen komt er een grote verandering op u af. SKG-IKOB organiseert binnenkort een aantal bijeenkomsten waarin we u simpel en eenvoudig de uitgangspunten van de WKB uitleggen. Zo kunt u zich oriënteren op wat dit voor u kan betekenen, Tevens lichten wij toe hoe in het nieuwe stelsel gebruik kan worden gemaakt van bestaande certificaten en attesten. Ook leggen wij uit wat de kwaliteitsborger doet en hoe men dat kan worden. Maar ook als u géén kwaliteitsborger kan of wil worden, bijvoorbeeld omdat u aannemer bent, dan vertellen wij u hoe u met uw bedrijf een rol kan spelen in het nieuwe stelsel.

Schrijf u via ons inschrijfformulier in voor één van de volgende bijeenkomsten:

Maandag 17 juni 2019, inloop vanaf 17.30 uur. Start 18.00 – 20.30 uur.
Maandag 1 juli 2019, inloop vanaf 17.30 uur. Start 18.00 – 20.30 uur.
Maandag 8 juli 2019, inloop vanaf 17.30 uur. Start 18.00 – 20.30 uur.
Deze bijeenkomsten zijn een voortzetting op de zeer succesvolle sessies die we hebben georganiseerd nadat de WKB in 2017 door de Tweede Kamer is aanvaard. Voor deelnemers aan deze eerdere sessies organiseren wij diepgaandere vervolgbijeenkomsten in het najaar. Zet onderstaande data alvast in uw agenda. Wij informeren u hier te zijner tijd nader over.

Maandag 23 september 2019, inloop vanaf 17.30. Start 18.00 – 20.30 uur.
Maandag 30 september 2019, inloop vanaf 17.30. Start 18.00 – 20.30 uur.
De bijeenkomsten vinden plaats op onze locatie: Poppenbouwing 56 te Geldermalsen.

De kosten per (vervolg)sessie bedragen € 50,19 excl. BTW.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of u aanmelden voor certificatie?

Neemt u dan contact op met Willem Englebert: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.