Wat is een ETA? Uw complete gids bij SKG IKOB

De Europese Commissie heeft voor diverse bouwproducten vastgesteld dat deze, op basis van een geharmoniseerde productnorm (hEN), met een CE-markering op de markt moeten worden gebracht. Maar wat als er geen geharmoniseerde productnorm (hEN) voor uw product beschikbaar is? In dergelijke gevallen biedt SKG-IKOB de mogelijkheid om met een European Assessment Document (EAD) en de bijbehorende European Technical Assessment (ETA) de essentiële kenmerken van het product vast te leggen.

Wat is een ETA en waarom is het essentieel?

Definitie: Een ETA, oftewel European Technical Assessment, is een document dat de prestaties van een bouwproduct in relatie tot zijn essentiële kenmerken beoordeelt.
Belang: Met een ETA kan een fabrikant de prestaties van zijn product aantonen en het product voorzien van een CE-markering. Hoewel het opstellen van een ETA niet wettelijk verplicht is, kan het bijdragen aan de acceptatie van uw product op de markt.

Hoe verkrijg je een ETA bij SKG IKOB?

Het traject om een ETA (European Technical Assessment) te verkrijgen verloopt via EOTA (European Organisation for Technical Assessment). SKG-IKOB is een trotse lid van EOTA en wij verstrekken ETA’s voor diverse productcategorieën en specifieke producten.

Veelgestelde vragen over ETA:

Wat betekent ETA?

European Technical Assessment, een evaluatie van de prestaties van een bouwproduct.

Wat is het verschil tussen een ETA en een hEN?

Een hEN is een geharmoniseerde productnorm, terwijl een ETA een beoordeling is van de prestaties van een product waarvoor geen hEN beschikbaar is.

Hoe kan ik een ETA voor mijn product verkrijgen bij SKG IKOB?

Neem contact op met SKG IKOB voor een uitgebreide beoordeling en certificering van uw product.

Niet gevonden wat u zocht? Probeer onze geavanceerde zoekfilter. Hiermee kunt u op elk gewenst onderwerp binnen onze website zoeken en ontdekken wat SKG-IKOB op dat gebied te bieden heeft.