Wettelijke verplichting CE-markering vluchtdeuren

Fabrikanten van vluchtdeuren in buitengevels zijn wettelijk verplicht om gecertificeerd te zijn op norm EN 14351-1. Hiervoor dienen zij te beschikken over een gedocumenteerd Fabrieks Productiebeheersingsysteem (FPC-systeem). Dit om te waarborgen dat de op de markt gebrachte vluchtdeuren voldoen aan de prestaties die in de CE-markering opgenomen zijn. 

Het FPC-systeem moet bestaan uit schriftelijke procedures, regelmatige keuringen en beproevingen en/of beoordelingen.

Als onafhankelijke, door Europa aangewezen Notified Body verzorgt SKG-IKOB deze certificering. Een Certificate of constancy of performance verklaart dan officieel dat zowel het bedrijf als de producten aan alle eisen voldoen die in het kader van CE-markering gesteld worden.

Deze eisen gelden niet alleen voor fabrikanten van vluchtdeuren, maar ook voor fabrikanten en leveranciers van hang- en sluitwerk dat toegepast wordt in brand- of rookdeuren, zoals noodopeners (EN 179), panieksluitingen (EN 1125) en scharnieren (EN 1935).

SKG-IKOB is aangewezen als Notified Body en daardoor uw partner voor het uitvoeren van ITT-beproevingen en certificeringen in het kader van o.a. CE-markering van vluchtdeuren en hang- en sluitwerkproducten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met Willem de Bruin, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.