Update nieuwe uitvoeringsrichtlijn: Gevelreiniging

In 2015 is SKG-IKOB in samenwerking met o.a. de VNV en enkele reinigingsbedrijven gestart met het opstellen van een nieuwe richtlijn voor het reinigen van gevels.

De scope is beperkt tot het reinigen minerale ondergronden. Met behulp van actie, chemie en tijd is het mogelijk om gevels goed te reinigen. Onvoldoende kennis van het type vervuiling of van de ondergrond kan leiden tot fouten bij het reinigen en tot (soms onherstelbare) schade aan de ondergrond. Omdat er veel verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn in de branche die niet allen gevelspecialist zijn, was er een behoefte om de kennis vast te leggen in een document en bedrijven te kunnen certificeren met het KOMO merk.

Op initiatief van de VNV heeft SKG-IKOB een werkgroep ingeschakeld met experts uit de branche. Deze werkgroep heeft een uitvoeringsrichtlijn opgesteld. De afgelopen maanden heeft er een afstemming plaatsgevonden met de stichting ERM in een werkgroep voor het aparte hoofdstuk dat is opgesteld voor monumenten. Deze afstemmingsfase is afgerond en naar verwachting zal de nieuwe ‘URL’ in april worden gepubliceerd. Dit is de kritiekversie. Na het verwerken van de reacties uit de markt wordt het stuk definitief gemaakt.

De nieuwe ‘URL’ maakt deel uit van de certificatieregeling onder BRL 2826 met onder andere de bestaande scopes van voegwerk en metselwerk. Bedrijven die al gecertificeerd zijn op basis van BRL 2826 kunnen daarmee eenvoudig hun scope uitbreiden.

Wilt u meer weten over de nieuwe richtlijn? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..