SKG-IKOB geaccrediteerd voor het testen van raveel-/gordingsschoenen

De accreditatiescope van SKG-IKOB is recent uitgebreid met het beproeven van raveel- en gordingschoenen. Producenten van deze producten moeten de prestaties van het draagvermogen en de vervorming onder belasting met beproevingen, die uitgevoerd zijn door een daarvoor aangewezen instantie (Notified Body), vaststellen.

Deze beproevingen zijn daarmee een essentieel onderdeel voor het opstellen van de prestatieverklaring voor de wettelijk verplichte CE markering. SKG-IKOB voert deze beproevingen nu als aangewezen instantie uit.

Een raveel-/gordingschoen, in het Engels joist hanger, is een ondersteuningsconstructie waarmee een houten balk, zoals een raveel- of gordingbalk op of aan metselwerk kan worden gemonteerd.

De uitbreiding van de accreditatie heeft betrekking op beproevingen voor producten die onder de scope van de productnorm NEN-EN 845-1+A1, Specificaties voor nevenproducten voor steenconstructies - Deel 1: Spouwankers, muurankers, raveel-/gordingschoenen en ondersteuningsproducten vallen.

De beproevingen voor het bepalen van het draagvermogen en vervorming onder belasting van raveel-/gordingschoenen worden, zoals vanuit deze productnorm wordt voorgeschreven, uitgevoerd op basis van de beproevingsnorm NEN-EN 846-8+A1 Beproevingsmethoden voor nevenproducten voor steenconstructies - Deel 8: Bepaling van het draagvermogen en het lastvervormingsgedrag van balkdragers.

SKG-IKOB is ook geaccrediteerd voor het uitvoeren van testen op de volgende andere nevenproducten voor metselwerk: spouwankers, consoles (ondersteuningsproducten) en lateien.

Indien u uw nevenproducten voor metselwerk wilt laten testen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.