Persbericht: SKG-IKOB nieuwe eigenaar van BRIS B.V.

De aandelen van BRIS B.V. zijn volledig overgegaan van SBRCURnet naar SKG-IKOB. De bedrijven hebben op maandag 28 augustus 2017 de overeenkomst getekend.

Sinds 1992 ontwikkelt en levert BRIS software voor de professionele gebruiker van de bouw gerelateerde wet- en regelgeving. BRIS is in 1992 begonnen onder de vlag van SBR, sinds 2013 SBRCURnet. SBRCURnet zal eind 2017 de deuren sluiten. Vanaf vandaag is SKG-IKOB de nieuwe eigenaar van BRIS.

BRIS blijft een volledig zelfstandige B.V. onder de vlag van de SKG-IKOB Holding. SKG-IKOB neemt BRIS met alle medewerkers over.

SKG-IKOB is dé Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector. SKG-IKOB ontwikkelt totaalconcepten op het gebied van certificatie en beproeving van de gehele gebouwschil en de gebouwde omgeving.

Cynthia Zijlstra, directeur BRIS: “Ik ben erg enthousiast over de overname door SKG-IKOB. Dit is een partij die uitstekend bij ons past. Onze producten zijn van toegevoegde waarde voor SKG-IKOB en vice versa is dit ook het geval. BRIS en SKG-IKOB staan beiden in de branche bekend als betrouwbare organisaties: wij bieden zekerheid in de bouw. Ik kijk er naar uit om samen met het team een nog sterker BRIS te bouwen”.

De overname van BRIS past in de strategie van SKG-IKOB. De drijfveer van beide bedrijven is het bieden van zekerheid in de bouw. Met expertise op het gebied van kwaliteitsborging en certificering in de bouw, bieden SKG-IKOB en BRIS samen een nog vollediger aanbod aan de bouwpartners.

Bastiaan Benz, directeur SKG-IKOB: “Zowel SKG-IKOB als BRIS leveren diensten gebaseerd op kennis van techniek en regelgeving. Met BRIS binnen onze organisatie verstevigen wij onze positie als onafhankelijk kennisinstituut in de bouw.”
Olaf van Panhuys, directeur SKG-IKOB: “BRIS is de perfecte aanvulling op de huidige dienstverlening van SKG-IKOB. Hier zullen zowel de klanten van SKG-IKOB als de klanten van BRIS van gaan profiteren.”

BRIS levert software voor de professionele gebruiker van de bouw gerelateerde wet- en regelgeving. De producten onderscheiden zich door de onderlinge relaties te tonen tussen de verschillende aspecten van de bouwregelgeving en normering. De producten zijn ook geschikt ter ondersteuning bij het toetsen en toezicht houden.