Persbericht: SKG-IKOB breidt antidiefstal testen uit

SKG-IKOB Certificatie breidt zijn antidiefstal testen uit met testen van tweewielersloten en mechanische beveiligingsmiddelen voor voertuigen. Het bedrijf neemt de activiteiten over van TASS International (voormalig TNO) dat stopt met deze activiteiten op het gebied van mechanische beveiliging.

SKG-IKOB gaat de tweewielersloten testen conform ART keuringsvoorschrift MBT-04. De meeste verzekeringsmaatschappijen verlangen bij het afsluiten van een diefstalverzekering een ART MBT-04 goedgekeurd slot. De stichting ART zet zich in om diefstal van tweewielers te voorkomen door meer en betere preventie. In deze stichting zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: ANWB, BOVAG, RAI en verzekeraars. Kiwa SCM voert hiervoor de certificatiewerkzaamheden uit.

Daarnaast gaat SKG-IKOB de mechanische beveiligingsmiddelen van voertuigen testen conform het keuringsvoorschrift MP03 van de VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit), waarbij ook Kiwa SCM de certificering voor zijn rekening neemt. Dit zijn bijvoorbeeld caravan- en aanhangersloten, wielklemmen, versnellingsbaksloten, maar ook buitenboordmotoren en (zee)container sloten.

TASS International heeft deze activiteiten met de bijbehorende testapparatuur aan SKG-IKOB overgedragen vanwege de lange historie en internationaal gerespecteerde positie op het gebied van inbraakwerendheid en antidiefstaltesten en certificering van producten voor de bouwsector. Beide bedrijven werken gedurende de overgangsperiode intensief samen om de overgang voor klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer ir. Harm van Dartel van SKG-IKOB (tel.: 06 – 34 92 39 51 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).