Ontwerp BRL 1518 “Het storten van betonmortel op de bouwplaats” ter commentaar gepubliceerd

Op 8 mei 2020 publiceren SKG-IKOB Certificatie B.V. en Kiwa Nederland B.V. het ontwerp van BRL 1518 “Het storten van betonmortel op de bouwplaats” ter commentaar. De commentaarperiode loopt tot 19 juni 2020.

SKG-IKOB en Kiwa hebben de BRL opgesteld onder verantwoordelijkheid van het College van Deskundigen voor Betonmortel en Mortels. Met deze BRL wordt het voor aannemers die beton storten mogelijk om aan te tonen dat hun werkzaamheden voldoen aan de eisen in de NEN-EN 13670:2009 Het vervaardigen van betonconstructies. Hiermee is weer een stap genomen in de kwaliteitsborging van de gehele van ontwerp, grondstoffen, betonmortel en betonconstructie.

In de BRL zijn eisen opgenomen aan het proces van het op de bouwplaats storten van cementgebonden betonmortel, het nabehandelen en afwerken van het beton.

Het doel van de BRL is om te borgen dat in het werk gestorte betonconstructie uiteindelijk voldoet aan de daaraan vanuit het ontwerp gestelde eisen zoals vorm en levensduur.

De BRL is in eerste instantie breed opgezet, waarbij in paragraaf 5.9 een aantal specifieke onderwerpen zijn genoemd, waarvan de eisen in een later stadium eventueel in de BRL nader uitgewerkt kunnen worden.

Indienen van commentaar

Update: De kritiektermijn voor deze beoordelingsrichtlijn is verlopen op 19 juni 2020.

Wij nodigen belangstellenden uit om commentaar op deze ontwerp-beoordelingsrichtlijn vóór 19 juni 2020 te zenden aan Bart Dijkstra via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te krijgen bij Ton van Beek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..