Nieuwe uitvoeringsrichtlijn isolatieplaten

SKG-IKOB stelt binnenkort een nieuwe uitvoeringsrichtlijn op voor het aanbrengen van isolatieplaten in spouwmuren. Deze regeling maakt deel uit van BRL 2826. Voor de na-isolatie bestaat al langer een KOMO-certificatie. Nu wordt ook de applicatie van isolatiemateriaal in de nieuwbouw gecertificeerd.

Het belang van het juist aanbrengen van isolatiemateriaal wordt steeds groter. Door de toenemende isolatiewaarden van de gebouwschil neemt het ongunstige effect van eventuele lekken toe. Ook de controle op het juist functioneren van de isolerende schil is tegenwoordig beter uit te voeren. Dit wordt gedaan met blowerdoor- en thermografische apparatuur. Industrie en aannemers hebben een gezamenlijk belang om de kwaliteit hiervan goed te borgen. Ook is er vanwege de privatisering van de bouwplantoetsing behoefte aan instrumenten die de kwaliteit van de professioneel aannemers borgen en aantoonbaar maken. Een richtlijn die onderdeel uitmaakt van het stelsel van erkende kwaliteitsverklaringen geeft hier invulling aan.

Het initiatief is ontstaan vanuit de Aannemersfederatie (AfNL) en wordt mede mogelijk gemaakt door de AfNL, de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB), De Nederlandse Isolatie Industrie (NII), de Mineral Wool Association (MWA) en Gebroeders Bodegraven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnold Hofland, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-2440100.