Nieuwe testwand voor na-isolatie

In het laboratorium van SKG-IKOB wordt hard gewerkt aan de nieuw testwand voor het na-isoleren met minerale wol. De engineeringsfase is afgerond en de voorzetwand is gereed. Om alle situaties welke we in de praktijk tegen komen te kunnen toetsen zijn de afmetingen groter dan die van de vorige testwand. 

Zo zijn er gat vullende elementen geplaats welke kaders van deuren en kozijnen na bootsen om ook deze aansluitingen goed te kunnen beoordelen.

Er zijn meerdere boorgaten aangebracht zodat de vulling met verschillende boorpatronen getest kan worden. De standaard gaten bootsen een 22 mm boordiameter na. Met behulp van passtukken kan dit worden aangepast naar 18 mm en naar 14 mm. De spouwbreedte is variabel instelbaar waardoor alle voorkomende spouwbreedte na te bootsen zijn. De standaard spouwbreedte bij de testen zal naar verwachting 40 mm en 60 mm zijn. De eis is dat de wand homogeen wordt gevuld en dat de ‘pakking’ van de minerale wol juist is. Dit is het gewicht aan isolatiemateriaal per inhoud (kg/m3).

De testmuur wordt gebruikt om per boordiameter toelating te doen voor de bedrijven die minerale wol willen gaan verwerken. Er wordt gekeken naar het boorpatroon dat zij uitzetten, naar de vulgraad en hoe zij omgaan met de machine instellingen. Daarnaast zal de testwand in de toekomst gebruikt worden om nieuwe innovaties te testen. Tevens kan de wand dienst doen voor het opleiden van vaklieden en het uitvoeren van praktijkexamens.

Naar verwachting zal de gehele test opstelling over 8 weken gereed zijn. Op de foto ziet u het ‘buitenspouwblad’ van de testmuur. Aan de achterzijde van de testmuur zijn, om de praktijk maximaal na te bootsen, speciebaarden en spouwankers aangebracht. aan de voorzijde zijn kunststof strips met baksteen patroon aangebracht om een zo realistisch mogelijk boorpatroon te creëren. De dikte van het totale “buitenspouwblad” is 100 mm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..