Nieuwe KOMO-certificaten voor hydrofoberen

Vorig jaar is de nieuwe BRL 1154 aanvaard. Op basis van deze richtlijn worden materialen voor het hydrofoberen van gevels KOMO-gecertificeerd. De richtlijn is zowel geschikt voor crèmes als voor vloeibare producten op basis van water of koolwaterstof. Vóór certificatie worden producten eerst onderzocht door TCKI te Velp. 

Het geschiktheidsonderzoek bestaat uit diverse testen. Getest wordt onder andere de veroudering van het materiaal onder invloed van warmte en vocht. Na deze testen moet de waterkerende werking nog steeds voldoen. Ook worden de producten getest op waterdampdoorlatendheid. Op basis van infraroodspectrometrie wordt een unieke fingerprint van elk product gemaakt.

Nadat de producten zijn gecertificeerd start SKG-IKOB met de certificatie van gevelrenovatiebedrijven voor de applicatie van hydrofobeermiddelen. De regeling maakt onderdeel uit van BRL 2826, het KOMO-certificaat voor metsel-, voegwerk en renovatieankers. Bestaande certificaathouders breiden hun scope daardoor eenvoudig uit. Doordat de algemene eisen overlappen met die van BRL 2110 kunnen ook na-isolatiebedrijven eenvoudig het certificaat behalen.

Voor meer informatie over het testen van hydrofobeermiddelen kunt u contact opnemen met TCKI, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 026 3845600.

BRL 1154 is gratis downloadbaar op onze website. Voor meer informatie over het KOMO-procescertificaat voor het aanbrengen van hydrofobeermiddelen kunt u contact opnemen met Patrick Bart, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-2440100.