Eerste ‘Bouwen aan MVO’ certificaten voor tegelzetbedrijven uitgereikt

Op 24 maart jl. reikte SKG-IKOB Certificatie op de vakbeurs Building Holland in Amsterdam de eerste SKG-IKOB ‘Bouwen aan MVO’ certificaten uit aan twee tegelzetbedrijven. Deze bedrijven, Oostbörg en Tuijps Tegels, Sanitair en Keukens, zijn hiermee in de tegelbranche de koplopers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). 

Een bedrijf met dit certificaat onderneemt in de basis maatschappelijk verantwoord. Het certificaat geeft aan op welke thema’s binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen het bedrijf extra scoort.

SKG-IKOB heeft de erkenningsregeling ‘Bouwen aan MVO’ ontwikkeld voor de bouwsector en toeleverende industrie en geeft laagdrempelig de mogelijkheid voor bedrijven om een invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te geven. De erkenningsregeling is een groeimodel. Bedrijven kunnen hun eigen maatschappelijke ambities bepalen. De regeling is opgebouwd uit vijf ontwikkelfasen. In combinatie met de vijf themamodules, Bestuur en management, Mens en werk, Klant, Milieu en Maatschappij, kan een bedrijf zelf kiezen waar de eigen ambities liggen en waar het bedrijf in wil groeien. Fase één is themabreed verplicht. Een bedrijf kiest zelf welke fase het wil bereiken voor elk van de thema’s en welke groeidoelstellingen het wil bereiken. Eerder behaalde erkenningen en certificaten (zoals ISO/Milieu/VCA) van een bedrijf tellen hierbij mee.

SKG-IKOB werkt samen met brancheorganisaties die op hun beurt de aangesloten bedrijven stimuleren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. In samenwerking met de betreffende brancheorganisatie wordt de erkenningsregeling ‘Bouwen aan MVO’ op maat gemaakt voor een branche. Er wordt dan rekening gehouden met branche specifieke aspecten en er wordt ook een minimaal kwaliteitsniveau vastgelegd dat van de deelnemers verwacht wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Kruit , manager proces- en systeemcertificatie SKG- IKOB (tel.: 088 – 244 0100 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Tuijps 

Foto Tuijps: van links naar rechts: R. Kruit (SKG IKOB Certificatie), Mark Tielemans (Tuijps Tegels, Sanitair en Keukens BV) en Marc van Driel (Tuijps Tegels, Sanitair en Keukens BV)

Oostborg 

Foto Oostbörg: van links naar rechts: R. Kruit (SKG IKOB Certificatie), Jeroen de Goeij (Tegelzettersbedrijf Oostbörg BV), Peter Burger (Tegelzettersbedrijf Oostbörg BV)