CSC keurmerk centraal in webinar Betonhuis en certificeerders

Hoe draagt het CSC keurmerk bij aan de verduurzaming van Nederland? Dat staat centraal tijdens het webinar op 30 maart dat het Betonhuis organiseert met SKG-IKOB en andere certificeerders. De nieuwste ontwikkelingen zullen worden besproken door adviseurs van Betonhuis, de schemabeheerder van CSC in Nederland en vertegenwoordigers van de certificerende instellingen.

CSC-certificatie toont aan dat men gebruikmaakt van een duurzame productiemethode voor de verantwoorde herkomst van beton, cement en toeslagmaterialen. Het certificaat biedt producenten tastbaar bewijs om te delen met klanten, aandeelhouders en andere stakeholders. Relevant, want wereldwijd worden er steeds meer en hogere eisen gesteld aan duurzaamheid.

Inhoud webinar - Update over de laatste ontwikkelingen rondom het CSC-keurmerk.

Er wordt ook ingegaan op hoe dit aansluit bij verschillende duurzaamheidsprogramma’s (bijvoorbeeld die van gemeentelijke opdrachtgevers).

U krijgt innovatieve, duurzame ontwikkelingen van certificaathouders te zien.
De nieuwe R-module komt aan bod. De R-module bewijst dat het gecertificeerde product is gemaakt met gerecyclede toeslagmaterialen.
Ook komen de ontwikkelingen rond zeewinning, platinum en een nieuw schema aan de orde.

Bijdrage SKG-IKOB

De klanten van SKG-IKOB zijn vaak al hard op weg met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tijdens het webinar zal Ton van Beek, Technisch manager van SKG-IKOB, samen met Jos van der Velden van Betoncentrale Gorkum toelichten waarom dit bedrijf heeft gekozen voor CSC, het certificatieschema voor maatschappelijk verantwoord ondernemen voor de betonketen en hoe het certificatieproces verlopen is.

Webinar CSC keurmerk

Details webinar

Het webinar vindt plaats om op dinsdag 30 maart en start om 13:00. Het duurt circa 1,5 uur. Het webinar is interessant voor huidige certificaathouders, aspirant certificaathouders, opdrachtgevers, beleidsmakers, constructeurs, adviseurs duurzaamheid en deelnemers van het Betonakkoord. Deelname is gratis. Aanmelden kan op deze pagina door op de groene knop ‘registeren’ te klikken.