Certificaat Anderhalve Meter Kantoor borgt nieuw werkprotocol

Op 100% van de ruimte die in gebruik is vrij bewegen, met minimaal anderhalve meter om je heen. Lukt dat, dan kan een organisatie het nieuwe onafhankelijke certificaat Anderhalve Meter Kantoor aanvragen. CFP Green Buildings en SKG-IKOB ontwikkelden een erkenningsregeling voor organisaties die alle werkplekken en verkeersruimtes hebben ingericht rekening houdend met 1,5 meter afstand. 

Het certificaat maakt aantoonbaar dat kantoren volledig zijn aangepast aan de nieuwe regels en beschermt collega’s en bezoekers. De twee bedrijven hebben deze nieuwe erkenningsrichtlijn in nauwe samenwerking ontwikkeld in slechts 1,5 week tijd.

De erkenningsregeling Anderhalve Meter Kantoor staat open voor alle partijen in Nederland, zodat meerdere organisaties erkend kunnen worden als certificeerder. Kantoren kunnen worden gecertificeerd door erkende organisaties zoals CFP Green Buildings. SKG-IKOB waarborgt de zorgvuldigheid en onafhankelijkheid. "Door deze samenwerking zijn we tot een betrouwbare en onafhankelijke certificering gekomen die toegankelijk is voor iedereen. Dit is van groot belang, zodat de economie zo snel mogelijk veilig kan opstarten”, aldus directeur Bram Adema van CFP Green Buildings. SKG-IKOB directeur Bastiaan Benz voegt daar aan toe: “Het voordeel van ons gezamenlijke initiatief is dat we zeer snel een volwaardige regeling hebben kunnen ontwikkelen. Dat is bijzonder en tekent bovendien ons beider intentie organisaties concreet te ondersteunen bij de nieuwe zakelijke werkelijkheid.”

Wie positief is beoordeeld ontvangt het certificaat van erkenning. SKG-IKOB voert vanaf dat moment alle benodigde werkzaamheden uit voor de instandhouding ervan. Het erkende bedrijf meldt elk gebouw dat is beoordeeld en voldoet aan de anderhalve meter-eis. Met steekproeven controleert SKG-IKOB conform de eisen in de erkenningsrichtlijn. Een gevelbordje is het fysieke bewijs van erkenning voor elk aangemeld kantoorgebouw.

App toetst anderhalve meter-eis

Bedrijven die willen controleren of ze voldoen aan de anderhalve meter-eis, kunnen aan de slag met de door CFP ontwikkelde app. Bedrijven kunnen werkplekken inventariseren om te bepalen welke maatregelen nodig zijn om te voldoen aan de nieuwe maatregelen. Ook kan men eerder genomen maatregelen toetsen. Daarna kan men het erkende bedrijf inschakelen om het certificaat te verkrijgen.

Over SKG-IKOB

Certificatie-instelling SKG-IKOB werkt al ruim vijftig jaar voor producenten, leveranciers, uitvoerders en dienstverleners in de bouw, infra en de gebouwde omgeving die zich aantoonbaar willen onderscheiden met een certificaat, keurmerk of label. SKG-IKOB test en certificeert ontwerpen, producten, processen, diensten en managementsystemen.

Over CFP Green Buildings

CFP heeft als missie om alle gebouwen en woningen gezond en duurzaam te maken. De activiteiten van CFP hebben invloed op meer dan 300.000 gebouwen in 7 landen. Met de tools, data én de expertise van de consultants van CFP, kunnen bedrijven zich klaarstomen voor de 1,5 meter-samenleving. Kijk voor meer informatie op https://cfp.nl

Ook voor horeca

De erkenningsregeling is uitgebreid met een onderdeel voor de horeca. Van de Weerd Horecamakelaardij leverde de inhoudelijke input ervoor. Uiteindelijk is een volledige en duidelijke erkenningsregeling tot stand gekomen voor kantoorgebouwen en horecagelegenheden. Lees meer in onze update.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ard van de Meeberg, per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 088-2440100.