BuildingLabel ontvangt eerste SKG-IKOB KOMO-certificaat voor luchtdichtheidsmetingen

Op 22 maart jl. ontving BuildingLabel het eerste SKG-IKOB KOMO-certificaat voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen. Op de vakbeurs Building Holland overhandigde Remco Kruit, certificatiemanager van SKG-IKOB Certificatie, het certificaat aan Maurits Lavèn, directeur van BuildingLabel.

De luchtdichtheid van gebouwen wordt gemeten met een zogenaamde blowerdoortest. Vanwege de toename van de eis aan de isolatiewaarde van gebouwen wordt deze meting steeds vaker uitgevoerd. Diverse initiatiefnemers hebben daarom gewerkt aan een Beoordelingsrichtlijn (BRL), de BRL 5027, om de kwaliteit van de uitvoering te normeren en aantoonbaar te maken. Hiermee is het voor een opdrachtgever eenvoudig om een betrouwbaar en gekwalificeerd bedrijf te selecteren. De BRL 5027 stelt zowel kwaliteitseisen aan de bedrijfsvoering als aan de uitvoering van de meting zelf. Periodiek controleert SKG-IKOB Certificatie de uitvoering van de metingen op de relevante eisen uit onder andere de NEN- en NEN-EN normen.

BuildingLabel is door SKW Certificatie, een merk van SKG-IKOB Certificatie, al gecertificeerd voor de BRL 9500-serie die de kwaliteit van energieprestatieadvisering borgt. Het bedrijf faciliteert een landelijk netwerk van 300 energieprestatieadviseurs voor woningen en utiliteitsbouw.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. R. Kruit, unitmanager 088-2440100 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto van de uitreiking (links Remco Kruit rechts Maurits Lavèn)