Brancheorganisaties stimuleren ‘Bouwen aan MVO’

Bij de Noordelijke Vereniging voor de Burgerlijke- en Utiliteitsbouw (NVBU) en MKB INFRA zijn de eerste SKG-IKOB certificaten ‘Bouwen aan MVO’ uitgereikt aan twee van hun leden. Samen met de Vereniging fabrieken van Hang- en Sluitwerk (VHS) vormen zij de koplopers in het MKB binnen de bouw waar het gaat om erkenning en stimulering van MVO. 

Een bedrijf met dit certificaat onderneemt in de basis maatschappelijk verantwoord. Het certificaat geeft aan op welke thema’s binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen het bedrijf extra scoort.

SKG-IKOB Certificatie heeft de erkenningsregeling ‘Bouwen aan MVO’ ontwikkeld voor de bouwsector en toeleverende industrie en geeft laagdrempelig de mogelijkheid voor bedrijven om een invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) te geven. De erkenningsregeling is een groeimodel. Bedrijven kunnen hun eigen maatschappelijke ambities bepalen. De regeling is opgebouwd uit vijf ontwikkelfasen. In combinatie met de vijf themamodules, Bestuur en management, Mens en werk, Klant, Milieu en Maatschappij, kan een bedrijf zelf kiezen waar de eigen ambities liggen en waar het bedrijf in wil groeien. Fase één is themabreed verplicht. Een bedrijf kiest zelf welke fase het wil bereiken voor elk van de thema’s en welke groeidoelstellingen het wil bereiken. Eerder behaalde erkenningen en certificaten (zoals ISO/Milieu/VCA) van een bedrijf tellen hierbij mee.

SKG-IKOB Certificatie werkt samen met brancheorganisaties die op hun beurt de aangesloten bedrijven willen stimuleren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. In samenwerking met de betreffende brancheorganisatie wordt de erkenningsregeling ‘Bouwen aan MVO’ op maat gemaakt voor een branche. Er wordt dan rekening gehouden met branche specifieke aspecten en er wordt ook een minimaal kwaliteitsniveau vastgelegd dat van de deelnemers verwacht wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Kruit , manager proces- en systeemcertificatie SKG- IKOB (tel.: 088 – 244 0100 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Foto: van links naar rechts: H. Blomberg (voorzitter NVBU), Th Bos(Bouwbedrijf G. Rook), J. Rook (Bouwbedrijf G. Rook), W. Lageweg (MVO Nederland), H. Hilberink (Hilberink Bouwbedrijf), Mw. M. van Dalen (Hilberink Bouwbedrijf), R. Kruit (SKG IKOB Certificatie)