GOED BOUWEN BEGINT BIJ SKG-IKOB.

De certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector
OF
X
Bent u oriënterend? Gebruik dan onze filter.

Zoek naar elk gewenst certificaat

Zoek eenvoudig op regeling, bedrijf of certificaat

Goed bouwen begint bij SKG-IKOB

Onderscheidt u zich met wat u produceert en levert, of hoe u werkt? Maak het aantoonbaar met een certificaat, keurmerk of kwaliteitslabel. Dat geeft klanten en eindgebruikers meer zekerheid en vertrouwen over de duurzaamheid en veiligheid in de bouw en van de gebouwde omgeving. Goed bouwen begint al meer dan 50 jaar bij SKG-IKOB.

Lees meer

Onze expertises onderverdeeld in diensten

Productcertificatie

Een gecertificeerd product bewijst kwaliteit en dat maakt certificeren een investering die altijd rendeert. Een productcertificaat betekent steekproefsgewijs controle op uw product, het productieproces, het kwaliteitssysteem en de seriële productie. Dat SKG-IKOB er onafhankelijk en extern op toeziet dat uw product aan de afgesproken eisen voldoet, geeft uw klant vertrouwen. Nu én in de toekomst. Daar kun je op bouwen!

Lees meer

Attesten en ETA’s

Bouwproducten en bouwsystemen moeten voldoen aan bindende regelgeving. Attesten en ETA’s zijn kwaliteitsverklaringen en technische beoordelingen gebaseerd op éénmalig uitgebreid onderzoek. Ze geven klanten het vertrouwen dat de producten en bouwsystemen geschikt zijn om toe te passen in de bouw. De attesten en ETA’s die SKG-IKOB afgeeft zijn vaak gebaseerd op beproevingen die uitgevoerd zijn in ons geaccrediteerde laboratorium.

Lees meer

Testen

Een testrapport van SKG-IKOB geeft uw klanten en afnemers objectief bewijs over de kwaliteit van uw product, dat versterkt uw marktpositie. Wij zijn uw partner voor onderzoek bij productontwikkeling, bouwplaatsinspecties en arbitragezaken. SKG-IKOB voert testen uit in het eigen laboratorium en is hiervoor geaccrediteerd. Met onze meetwagen en mobiele testmiddelen beproeven wij ook op de locatie van uw keuze uit. Deskundig én objectief.

Lees meer

Procescertificatie

Een procescertificaat ondersteunt de directievoering en de kwaliteitsborger van een bouwproject. U toont er mee aan onafgebroken aan de eisen in specifieke beoordelingsrichtlijnen te voldoen. Dat vermindert de risico’s op fouten en faalkosten en met de Wet kwaliteitsborging op komst is dat een hele zorg minder. Wie een bedrijf met procescertificaten inschakelt weet dat het voldoet aan expliciete kwaliteitseisen, zijn eigen kwaliteit bewaakt en bijbehorende processen controleert.

Lees meer

Branchekeurmerken en erkenningsregelingen

Een branchekeurmerk stimuleert leden van een brancheorganisatie hun kwaliteit te tonen. Het kan de sector bovendien een kwaliteitsimpuls geven. Als onafhankelijke organisatie voor testen en certificatie in de bouw zijn wij uw onafhankelijke partner bij het ontwikkelen en controleren van branchekeurmerken. Met een branchekeurmerk laat een lidbedrijf zien dat opdrachtgevers topkwaliteit mogen verwachten. Het zorgt voor onderscheid in de markt.

Lees meer

Managementsysteemcertificatie

Met certificatie van de bedrijfsvoering toont u aan dat de ontwikkeling van uw werkwijze hoog op uw agenda staat. Managementsysteemcertificatie houdt in dat wij uw organisatie ten aanzien van kwaliteitsmanagement beoordelen op basis van ISO, VCA, MVO. Dat helpt klanttevredenheid te bewaken en te optimaliseren.

Lees meer

Opleidingen

Met een opleiding bij SKG-IKOB onderhoudt u essentiële vakkennis die tegelijk bijdraagt aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij hebben een ruim aanbod aan opleidingen voor de bouwwereld. Op het gebied van kwaliteit, veiligheid, wet- en regelgeving, ondernemen, verkoop en praktijkgerichte trainingen. Het volledige aanbod vindt u op de website van SKG-IKOB Opleidingen.

Lees meer

Starten met SKG-IKOB is zó geregeld

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag verder
Bel 088 244 01 00

Kom alles te weten over ons nieuws

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de branche

Nieuws

Trede 3 van de Safety Culture Ladder vanaf 1 juli 2026 vereist bij ViA

3 april 2024

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hanteren vanaf 1 januari 2022 trede 2 op de safety culture ladder. Het doel hiervan is om het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn binnen de bouw te verhogen. De overgang van trede 2 naar trede 3 stond gepland voor 1 januari 2025, echter heeft de GCVB besloten deze overgang met 1,5 jaar uit te stellen. Dit houdt in dat per 1 juli 2026 trede 3 van de Safety Culture Ladder de eis is bij Veiligheid in Aanbesteding.

De reden voor dit uitstel is dat ViA op dit moment het Approved Self Assessment (ASA) accepteert als SCL bewijsmiddel. Aangezien er geen trede is gekoppeld aan ASA kan bij een overgang naar T3 dit bewijsmiddel niet meer worden geaccepteerd.

Omdat er nog geen goed alternatief is voor het lichtste bewijsmiddel, de Approved Self Assessment (ASA), komt de proportionaliteit van ViA in het geding als er strengere eisen gesteld gaan worden.

www.gc-veiligheid.nl

Nieuws

De Safety Culture Ladder 2.0 is vanaf 1 januari 2024 van kracht

3 april 2024

Het toepassingsgebied van de safety culture ladder is de laatste jaren sterk verruimd. Door deze verruiming kwamen er ook meer opmerkingen over het Handboek / Certificatieschema. Dit heeft nu geresulteerd in een volledige herziening van de Safety Culture Ladder en het ontstaan van de nieuwe versie: Safety Culture Ladder 2.0 (SCL 2.0).

Wat verandert er?

De Safety Culture Ladder 2.0 vervangt in de komende jaren de huidige versie. Dit brengt de volgende wijzigingen met zich mee:

In de nieuwe versie wordt de bedrijfscultuur bekeken aan de hand van vijf thema’s, dit waren er zes;
De beschrijving van de thema’s is meer op de bedrijfscultuur gericht;
De beschrijving van trede 1 is toegevoegd. Trede 1 was in de vorige norm al aangegeven, maar nog niet beschreven. Dit is noodzakelijk om een logische opbouw van beschrijvingen mogelijk te maken;
De methode van wegen is aangepast.
De eisen aan de verslaglegging zijn aangepast. De rapportages mogen niet meer herleidbaar zijn tot een persoon.

Het certificatieschema

De bedrijfscultuur wordt bekeken aan de hand van thema’s. In de vorige versie waren dit er 6, in de nieuwe versie worden 5 thema’s gehanteerd. Deze zijn:

Thema 1: Beleid en leiderschap;
Thema 2: Kennis en vaardigheden;
Thema 3: Primaire en secundaire processen;
Thema 4: Samenwerken met externen;
Thema 5: Leren en verbeteren.

Overgangstermijn

Vanaf 1 januari 2024 is SCL 2.0 toepasbaar;
Vanaf 1 januari 2025 is (her)certificatie uitsluitend mogelijk op SCL 2.0. Vervolgaudits kunnen nog wel tegen de oude versie worden uitgevoerd.
Vanaf 1 januari 2028 dienen alle uitgegeven, geldige certificaten gebaseerd te zijn op SCL 2.0.

Vragen?

Op de website www.safetycultureladder.com vindt u verdere informatie. En u kunt ons natuurlijk bereiken op 088 244 01 00 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk alle actuele berichten binnen:

Aankomende cursussen en masterclasses